Yükleniyor...

Özel Antrenman Talepleri Artıyor

21 Şubat 2021

Pandemi sürecinde aileler çocuklarını voleybol antrenmanlara göndermekte tereddüt ederken, takım antrenmanları yerine özel antrenmanları tercih etmeye başladılar.

Pandemi sürecinde salon antrenmanları ve uzaktan-görüntülü antrenmanlar ile çalışmalarını hiç aksatmadan sürdüren Geleceğe Smaç ekipleri, son aylarda velilerden gelen talep üzerine kampüslerde 1-3 arası sporcu ile özel antrenmanlar düzenlemeye başladılar. Birlikte antrenman yapan sporcular bazen iki kardeşten bazen aynı takımdan iki sporcudan oluşurken, tek başına antrenmanı tercih eden sporcular da oluyor.

Özel antrenmanlarda bir sorumlu antrenör ve bir yardımcı antrenör yer alırken antrenörler mutlaka maske takıyor ve sporcular ile sosyal mesafelerini koruyorlar. Düzenli olarak haftada bir veya iki antrenmanı tercih eden sporcular olduğu gibi okulların yarıyıl tatili gibi özel dönemlerde yoğun antrenmanı tercih edenler de oluyor.

Pandemi nedeniyle daha çok ilgi çekmeye başlayan özel antrenmanlar aslında çok uzun süredir uygulanıyor. Bu antrenmanlar sporcuların voleybol becerilerini geliştirmek ve bireysel performanslarını artırmak yolunda önemli katkılar sağlarken hedefi Milli takımlara gitmek olan çok sayıda sporcunun da hayalini süslüyor. Antrenman sırasında çekilen videolarını izleyen sporcular kendi hatalarını görmek, başarılı hareketlerini izlemek ve antrenör yorumları ile gösterimlerini tekrar tekrar seyretme fırsatı buluyorlar.

Geleceğe Smaç sporcuları dışında farklı spor kulüplerinin sporcuları da –kulüplerinden izin almak kaydıyla- antrenmanlara kabul ediliyor.