Yükleniyor...

Geleceğe Smaç: Türk Voleybolunda Yükselen Güç

18 Nisan 2024

2015 yılında ES Voleybol Spor Kulübü ve Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün iş birliği ile başlatılan ve Türkiye genelinde 6000 sporcuya ulaşan Eczacıbaşı Geleceğe Smaç projesi, gerçekleştirdiği başarılı organizasyonların çok ötesinde artık performans takımları ile de Türkiye Şampiyonalarında boy gösteriyor ve Eczacıbaşı alt yapıları ile Milli Takımlara sporcular kazandırıyor.

2023-2024 sezonunda proje kapsamında Küçük Kızlar kategorisinde 5 ilden takımlar Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar:

  • Eczacıbaşı Küçük Kız takımı ve ES Voleybol Küçük Kız takımı İstanbul ili süper ligi final grubundaki çekişmeli mücadelelerin ardından maçlarını ilk 3 sırada tamamladılar.
  • Mersin ve Muğla illerinde kendi illerinde yapılan final müsabakalarını yenilgisiz ilk sırada tamamlayan Mersin ve Fethiye Geleceğe Smaç takımları, ES Voleybol ve Eczacıbaşı takımlarıyla birlikte doğrudan Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandılar.
  • Kocaeli Geleceğe Smaç takımı, final grubunda 6 galibiyetle il birincisi olurken Bodrum Geleceğe Smaç takımı Muğla süper ligi final grubunda 2. olarak Türkiye Şampiyonası öncesi 10-11-12 Mayıs’ta Kocaeli ve Aydın’da yapılacak grup müsabakalarına gitmeyi garantiledi. Grup müsabakalarında başarılı olmaları halinde bu takımlar da Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

2023-2024 sezonunda Midi Kızlar kategorisinde ise 6 ilden takımlar Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar:

  • İstanbul ili süper ligi final grubunda üstün bir performans sergileyen ES Voleybol takımı yalnızca 2 set vererek liderlik koltuğuna oturdu. Türkiye Şampiyonası’na namağlup olarak katılacak olan ES Voleybol midi kız takımı bu sonuçla madalyaya göz kırptı. Eczacıbaşı Midi Kız takımı ise ligi 6. sırada tamamlayarak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
  • Mersin ve Adana Geleceğe Smaç takımları, kendi illerinde final gruplarını ilk sırada tamamlayarak Karaman ve Adana’da yapılacak grup müsabakalarına katılacaklar.
  • Muğla-Fethiye ve İzmir Geleceğe Smaç takımları illerinde ilk üçe girerek 26-27-28 Nisan’da Aydın’ın ev sahipliği yapacağı grup müsabakalarında oynamayı garantilediler.
  • Bursa Geleceğe Smaç midi kız takımı ise Yalova’da oynanacak grup müsabakalarına katılacak ve grubunda Eczacıbaşı Midi kız takımı ile karşı karşıya gelecek.

Altyapılarda başarının bir tesadüf olmadığını ve sistemli çalışmanın sonuçlarını, elde ettiği derecelerle gösteren Geleceğe Smaç takımları, liglerdeki başarılarının yanı sıra milli takım gelişim kamplarına davet edilen sporcularıyla da dikkat çekiyor. Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Projesi, Türkiye genelinde 10 ildeki 24 kampüste bugüne kadar 20.000’e yakın kız çocuğunun geleceğine dokunarak gençliğe yatırım yapan bir proje olmakla birlikte Türk voleybolunda fark yaratan sağlam bir alt yapı projesi olarak yol almaya devam ediyor.