Yükleniyor...

13. Gelişim Takımları Turnuvasında Geleceğe Smaç Sporcuları Meslek Seçimine Hazırlandı

08 Şubat 2023

29 Ocak 2023 – 4 Şubat 2023 tarihleri arasında İstanbul’da Soul Entertainment Group Tesislerinde gerçekleştirilen 13. Gelişim Takımları Turnuvasına yaşları 14-17 arasında değişen 200’den fazla Geleceğe Smaç sporcusu katılırken, turnuvanın ana teması meslek tanıtımları oldu.

Modern Gelişim Akademisi (https://moderngelisim.com/) ekibinden Suat Güneş ile Belgin Yavuz’un yönetiminde düzenlenen “Kendini tanıma ve Meslek Yönelimi Seminerleri”, sporcuların kendi kişilik özelliklerini fark ederek bunları mesleklerin özellikleriyle karşılaştırmalarına ve kariyer yolculuğunda kendi özelliklerine ve ilgi alanlarına en uygun mesleği seçmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlendi.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelere öğrenci yerleştirme konusunda Edumonde Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’dan Tülin Kozluca Amerika, Kanada, Hollanda ve İngiltere’deki üniversiteler konusunda bilgiler verirken, Firenze Yurtdışı Eğitim Kurumu’ndan Daniele Bruno ve ekibi İtalya, İspanya, Almanya ve Avusturya’daki üniversiteler konusunda bilgiler verirken, “Meslekler Konuşuyor Paneli”ne katılan Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları bölümünden Yetenek Yönetimi Müdürü Taylan Gümüş ile İnsan Kaynakları Müdürü Özge Atasoy Bilici sporculara hem Eczacıbaşı Topluluğu’nu tanıma hem de farklı mesleklerin avantajlarını, zorluklarını ve fırsatlarını dinleme şansı verdiler.

1 Şubat 2023 tarihinde turnuvada sporcularla birlikte olan Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Faruk Eczacıbaşı ise sporculara “Kendinize hiç sınır koymadan hayal kurun, hayallerinizin peşine düşün, korkularınızı geride bırakarak dik durun” mesajlarını vererek sporcuların sorularını yanıtladı.

Turnuva öncesinde ve sonrasında sporcuların doldurdukları anketler değerlendirilerek geribildirimler sporcular ve velileri ile paylaşılacak.